Srpska Zastava

После веома дугог периода поново сам посетио Сава Центар и присуствовао концерту Јосипе Лисац поводом 50. година музичке каријере.

У прилог чињеници колико је заправо Јосипа Лисац велика говори и податак да је, сада већ давне 1980. године, наступала на РТС-у. Пре 38 година! У колору!  Негде на средини концерта Јосипа Лисац нас је подсетила како је Београд увек неговао! јаку џез сцену па је чак и Мајлс Дејвис почетком 1970-их година свирао неке фантастичне џез ноте у Београду; подсетила се како је њена сарадња са музичком сценом Београда почела када ју је Бајага позвао да му да специјалне тонове за албум Јахачи магле из 1986. године; подсетила своје сарадње са нашим великим и недавно преминулим глумцем Небојшом Глоговцем, рекавши да је била фасцинирана како се, пун живота, увек грохотом смејао. На мене је ипак најjачи утисак оставила реченицом: Заправо је једноставно; пратите своје емоције!

Био је то сјајан концерт, који је трајао више од два сата уз хитове: Хир, хир, хир; Магла; О једној младости. Заиста, осећам се фантастично!

 

Web Hosting