Srpska Zastava

Tokom avgusta i septembra u Blok 45 održavala se manifestacija: Dani sporta u Bloku, koju je organizovala omladinska organizacija Novobeogradski Blokovi, a pomogla Opština Novi Beograd.

Lokacije, sportovi

Manifestacija Dani sporta u Bloku održana je na šest lokacija u Blok 45, a takmičari su se borili u šest sportova: Basket, Mali fudbal, Odbojka, Tenis i Šah! Učešće je uzeo veliki broj pojedinačnih takmičara i ekipa. Najviše prijavljenih ekipa, ukupno 48, je bilo u kategoriji Basket (3na3).

Materijalni sponzori manifestacije

Manifestacija je privukla značajan broj sponzora: dovoljnu količinu osveženja je obezbedila Coca-Cola Hellenic i Rosa; naš dobri komšija Frća predstavnik Light & Music je obezbedio vrhunsko kvaliteno ozvučenje; dražesna i ljupka promoterka Bojana iz kompanije Electrolux je iz sportskog blendera pravila osvežavajuće i ukusne šejkove; Chips Way je obezbedio dovoljnu količinu Chips i Gricko za učesnike i gledaoce ovog događaja! Gledaoci su mogli da se tekmiče na dva ergometra koji je obezbedio Veslački Klub Crvena Zvezda, a stručnu i medicinsku pomoć, kako za takmičare tako i za nas gledaoce obezbedio je novobeogradski dom Dom Zdravlja Jedro! Manifestaciju: Dani sporta u Bloku! je tokom njenog trajanja pomogla i Osnovna škola Branko Radičević, iz Bloka 45, sa nekoliko školskih klupa i stolica, koje su organizatorima date na privremeno korišćenje!

Karakter manifestacije i učesnici

Manifestacija koja je imala humanitarni karakter privukla je veliki spektar ljudi raznih starosnih struktura. U šahu su dominirale naše starije komšije, u odbojci i malom fudbalu, mešovito: mladi i naše komšije srednjih godina, dok su u košarci dominirali mladi, a najmlađi su uzeli učešća u pomaganju organizatorima. Delili su Chips i Gricko, donosili su vodu žednim sportistima, čistili su teren. Najveće učešće u pomoći organizatorima je imao naš dobri komšija Petar!

Takmičenje u basket, pobednici, nagrade

Na košarkaškom terenu, na tom vrelom novobeogradskom asfaltu, gde veliki nastaju gde legende stasaju, u Blok 45, igrao se čvrst, hrabar, muški basket uz potpuno poštovanje pravila Fair Play. Treba naglasiti da je košarkaški Clear Game obezbedio sudijski dvojac koji je pošteno i časno sudio svaku loptu, svaki koš, svaki prekršaj! Učesnici Basket turnira 3na3 su bili i košarkaši iz Partizan Basketball tima, učesnici prestižnog RedBull takmičenja King of Rock, koji su nosili RedBull sportske majice. 

Kulminacija ove manifestacije bila je finalna basket utakmica koju su igrale ekipe Voždovac i Kavali. Ove dve ekipe igrale su se strasno i temperamentno borile za svaku loptu, za svaki koš. Ove dve ekipe su gledaocima prikazale vrhunski StreetBasket! Zlato i šampionsku titulu odnela je ekipa Voždovac! Poredak prve tri basket ekipe je:

  1. Voždovac
  2. Kavali
  3. Puls Asfalta

U pogađanju trojki pobedio je Luka Milisavljević sa 17 ubačenih trojki od 25. Po mišljenju stručnog žirija najbolji košarkaš turnira je Miloš Suzić.

Pobednik u šutiranju trojki nagrađen je sa prigodnim peharom, prve tri ekipe sa medaljama, peharom i Molten Official košarkaškim loptama. Svaki član pobedničke ekipe turnira je nagrađen sa Electrolux sportskim blenderom. Košarkašku loptu Molten Official je dobio i Petar  za pomoć organizatorima! Odlično ~ stvaramo nove šampione!

Završetak manifestacije: Dani sporta u Bloku!

Velika sportska manifestacija Dani sporta u Bloku završena je kros trkom/trkom zadovoljstva oko Bloka 45, koja je održana u nedelju 11. septembra sa početkom od 17:00h. Ozbiljni trkači su se borili za odličija i prigodne nagrade! Trkači koji su ovu trku doživeli kao trku zadovoljstva mogli su takmiče sami protiv sebe i testiraju svoju fizičku spremu na 3,2km koliki je obim kruga oko Bloka 45. Mnogi su uzeli učešća na način koji najviše vole ~ šetnjom po keju su se pridružili učesnicima i prošetali zajedno oko Bloka.

Bio je to prelep dan i prelep završetak velike sportske humanitarne manifestacije Dani sporta u Bloku uz prvu, nadamo se, tradicionalnu kros trku oko Bloka 45. Najbrži je bio Nikola Milić koji je trofej i zlato osvojio istrčavši 3,2km za 11 minuta i 18 sekundi. Svaka čast svim trkačima na prikazanim atletskim sposobnostima.

Ciljevi manifestacije

Dani sporta u Bloku su učestvovali u akciji: Čep za hendikep! Na ovaj način sakupljena je velika količina čepova. Manifestacija je humanitarnog karaktera i održana je u saradnji sa Novobeogradskom humanitarnom organizacijom: Budi human! Cilj manifestacije je prikupljanje materijalnih sredstava za našeg komšiju i prijatelja: Nikola! kome se naša pomoć neophodna. Manifestacija: Dani sporta u bloku! je uspela, zahvaljujući prikazanim sportskim talentima učesnika, kotizacijama i donacijama, da sakupi preko 159,000.00 dinara koji su uplaćeni na račun našeg komšije i prijatelja Nikola Jeličić! Odlično! Svaka čast!

Lični utisci

Reportažu o manifestaciji Dani sporta u Bloku sam gladao na Radio Televizija Srbije ~ Beogradska hronika! Mi gledaoci smo imali mogućnost da tokom više lepih i sunčanih vikenda tokom avgusta i septembra prateći ova događanja uzmemo lično ušešće u manifestaciji, donirajući za našeg komšiju, te da na jedan, pre sve prijatno ljudski način provedemo vreme! Ja sam u potpunosti oduševljen načinom, voljom, motivom i znanjem momaka i devojaka iz organizacije, koji su našli najbolji mogući način da uz ogromne uložene lične napore naprave ovu manifestaciju. Ja sam u potpunosti oduševljen manifestacijom: Dani sporta u Bloku! Svaka čast momcima i devojkama iz organizacije! Fantastični ste! Vi ste učinili da nam bude lepo, vi ste učinili da budemo korisni, vi ste učinili da se osećamo ponosno!