Srpska Zastava

U stambenu zgradu, u kojoj živim od 1973. godine, se pre šest godina doselio mladi braćni par: Dragan i Dragana. Kao što to obično biva kod mladih bračnih parova, ubrzo im se pridružila njihova ćerka Teodora.

Teodora je mala radoznala devojčiča, koja voli da skuplja kestenje, gazi po barama i kuva čajeve od trava i ručkove od pužova ispred zgrade. Često se sretnemo ispred zgrade ili mimoiđemo isped lifta. Tada me Teodora, koju svi u zgradi iz milošte zovu Doda pita: A šta ti radiš? Ja joj kažem: Učim naše đake u školi matematici. Na to će Doda: A! okrete se i uđe u lift. Sledeći put me pita: Šta znači matematika? Ja joj velim: Matematika u bukvalnom prevodu sa grčkog znači: znanje, učenje. U širem prevodu znači: nauka o brojevima. I ponovo: A! okrete se i ode. Tako Doda i ja, s vremena na vreme, uvek o nečemu popričamo. Zadnji put kada smo se sreli ispred zgrade Doda se igrala igre Sajmon kaže. Kada me je primetila, okrenula se prema meni i rekla

Sajmon kaže: Da nikada ne umreš, da beskonačno živiš i da uvek budeš mlad!

Ovako lepe reči, ovako lepe želje mi nikada ni jedna ženska osoba nije uputila! Ovako lepe reči, zbog kojih sam se osećao kvalitetnije i bolje, sretnije i raspoloženije, pamtiću ceo svoj život!

Hvala ti Doda ~ ti malena vesela radoznala devojčice!