Srpska Zastava

Саша Јанковић: Био сам државни службеник, али никад нисам помислио да сам држава. Служио сам јој часно и поштено. Систем не рушим, знам да га поправим. У нормалним временима, ја се ни по чему не истичем, када је тешко, устајем, нећу се уплашити нити устукнути. Не желим да вас лажем, нећу да вам обећавам да ћу вас запослити лечити, хранити. Свима нам треба нешто друго. Треба нам држава. Ово није питање да ли ћу ја бити председник већ да ли ће било ко од вас моћи да ради посао, а да се не клања. Треба нам држава чији службеници одговарају пред законом, а не пред судом партије. Они који су смањивали пензије, куповали лажне дипломе, рушили Савамалу, уходили новинаре, они који су одговорни за аферу хеликоптер и поплаве морати да одговарају за ту неправду. Коштаће их животи из хеликоптера, поплава, рушење, везивање људи, прогањање новинара. Ово није држава, већ приватна фирма радикалске породице Топаловић: Војислава, Томислава и Александра. Свађају се око плена, даље неће моћи. Оздравићемо Србију. Прво, гласајмо на изборима. Покренимо вољене, породицу и пријатеље. Ако и када постанем председник, вратићу смисао и достојанство институцијама. Србија неће бити земља ропског рада. Обећавам да ће Устав да важи. Обећавам да ме се нећете стидети. Обећавам да ћемо одлуке доносити као Србија, а не као братија. Србија треба да буде земља пристојних грађана, а не поданика. Хоћемо Европу у Србији, а не Србију у Европи. Ваш сам кандидат за председника! 

На скупу је говорила мајка дечака Алексе Јовановића, који је био жртва вршњачког насиља, док је глумац Драган Мићановић изрецитовао стихове песме Владислава Петковића Диса "Наши дани". Говор је одржао и Дуда Ивковић који је навео да је ово најгора власт у историји, али и да осећа темеље нове победничке Србије. Подршку Јанковићу дао је и мађарски покрет, па се на трибини могла видети парола на мађарском: Саша Јанковић је најбољи избор. На скупу је био и лидер Нове странке Зоран Живковић, који је навео да политичари морају да иду на поправни како би завршили оно што је требало да буде завршено пре деценију и по. Председник Демократске странке Драган Шутановац навео је да они нису имали било какву калкулацију да подрже Јанковића: Подржали смо Сашу јер он подржава нас. Ово је питање живота, а не калкулација. Саша инсистира на вредностима на којима је ДС заснована 27 година.

Подршку Јанковићу својим доласком исказале су бројне познате личности, глумци Предраг Ејдус, Бранко Цвејић, Бранислав Трифуновић, Бранислав Лечић, Беба Балашевић, Владо Георгијев, Јелена Маћић. Тамо сам био и ја! До коначне победе, за грађанску Србију!