Srpska Zastava

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Поштовани, обраћам вам се поводом за мене изненађујућег броја недовољних оцена које су наставници Основне школе Бранко Радичевић, која се налази на Новом Београду, у Блоку 45, на адреси Јурија Гагарина 195, закључили мојој ћерци.

Ја сам у разговору са разредном Виолетом Јовановић, психологом школе Тијаном Савић и директором школе нагласио да је најбоље решење да моја ћерка настави са својим одељењем школовање. Ипак, изненађен сам оваквим поступком наставница. Постоје родитељи, познаваоци енглеског језика, који тврде да Виолета на сваком тесту дода неколико грешака па спусти оцену или две. Постоје и родитељи чија су деца завршила школовање, а који тврде да Виолета форсира ученике од чијих родитеља има директне користи. Чуди ме поступак наставнице немачког на замени Милене Савић која је мојој ћерци закључила недовољну, без обзира на чињеницу да се Александра Филиповић враћа почетком следеће школске године, а код које је моја ћерка са лакоћом постизала тројке или чак четворке. Посебно ме чуди поступак наставница географије и математике које су мојој ћерци дале области које да научи за прелазну оцену, а на крају нису желеле да је испитају. Сем чињенице да разредна жели да створи угодну атмосфсеру покорних и апсолутно послушних ученика, ја не видим нити један разлог да моја ћерка обнавља разред, посебно због чињенице да је српска просвета базирана на обнављању градива уз еволуацију. Ја сматрам да нема смисла да моја ћерка обнавља разред, нити ће поново похађати исти разред, него да је најбоље решење да са својом генерацијом настави даље успешно школовање! Позивам вас да проверите квалификације и психофизичке карактеристике наставника који су мојој ћерци закључили недовољну оцену, те да јој обезбедите даљи наставак школовања. Ово последње с обзиром да је ученик Немања Шећковић, који је само недељу дана пред крај имао седам недовољних успешно завршио шести разред. Позивам вас да ме о својим налазима у писменој форми обавестите.

Уколико ви све наведено урадите ја ћу престати да објављујем статусе на четири друштвене мреже на којима имам отворене профиле и да упознајем забринуте родитеље са радом школе, нећу морати да се обраћам министру просвете, нити штампаним и електронским медијима и нећу морати да покренем судски спор против ове школе.