Srpska Zastava

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Војна парада 2014! Корак победника, поводом 70 година од ослобођења Београда у Другом Светском рату, уз присуство преко 4,500 припадника Министарства одбране и Војске Србије, одржана је на Новом Београду 16. октобра 2014 године. Парада је и сећање на све храбре људе који су у борбама изгубили сопствени живот и због чије борбе смо ми слободни! Њима дугујемо нашу слободу! Њима дугујемо нашу захвалност! 

Парада је оджана на Новом Београду испред Палата Србија са које су се вијориле српске заставе. Према слободним проценама на Војној паради 2014! Корак победника, било је присутно између 20,000 и 100,000 грађана. Били су присутни наши пријатељи из Зрењанина, Батајнице, Пазове, Подгорице и са Ђевђелије, из Лике и са Кордуна, из Републике Српске! Скупили су се Срби са свих страна на једно место! На Војној паради сам био и ја!

Свечаност је почела доласком Томислава Николића и Владимира Путина, праћених звуцима 'Марш на Дрину' и паљбом из артиљеријског оружја.

Пред сам почетак Војне параде присутним грађанима су се обратили Томислав Николић и Владимир Путин.

Уследио је свечани дефиле Војске Србије са начелником генералштаба Војске Србије, генералом Љубишом Диковићем на челу.

Видео сам десант 30 падобранаца, у ширем рејону споменика 'Вечна ватра'. Са државном заставом Војске Србије прецизно су слетали у близини споменика, праћени аплаузима грађана.

Испред Палате Србија представиле су се пешадијске, оклопне и тенковске јединице Војске Србије, док су на Дунаву, припадници Речне флотиле показали своје умеће.

Видео сам самоходни вишецевни лансер ракета Огањ, топ хаубица Нора, тенк М-84, ракетне системе Нева и Куб, противавионски топ Бофорс и беспилотну летелицу Врабац.

У саставу ваудухопловног ешалона видео смо хеликоптере типа Газела, М-8 и М-17, авионе МиГ-21 и МиГ-29, авионе Орао, Галеб и транспортни авион Ан-26.

Видео сам ешалон Речне флотиле, која је извела дефиле по Дунаву. Видео сам бродове, десантно-јуришне чамце, миноловце, брод посебне намене Козара, патролне чамце и речни брод посебне намене 36-Шабац. Махао сам српским морнарима док су поздрављали грађане са громким Ура, Ура, Ура!

Парада је завршена летом руске акробатске групе Стрижи. Стрижи је плава ластавица која живи само у Русији. Видео сам врхунске маневре које су изводили на авионима МиГ-29. Из груди су ми извукли сузе! Више од овога не постоји. Елита!

Када је, на самом крају, у ниском прелету испред Палате Србија, изнад наших глава, пилот руског авиона МиГ-29 махао крилима у знак срдачног поздрава, ја сам му отпоздравио махањем.

Изузетно сам срећан! Задовољан сам! Изузетно сам поносан на припаднике и припаднице Војске Србије! Посебно сам поносан на припаднице Војске Србије. Њима шаљем ове речи: Устани и заблистај!

Сада знам чиме се брани наша слобода! Сада знам ко брани нашу слободу! 

Web Hosting