Notice: Undefined offset: 1 in /home/customer/www/erecnik.com/public_html/plugins/system/k2/k2.php on line 702
Mali pingvin - Savski nasip: Zaigraj-Zapevaj!
Štampa
Pogodaka: 1702

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Međunarodni festival Zaigraj-Zapevaj održaće se od 8. do 11. maja, a glavni program biće održan 9. maja na Savskom keju u Bloku 44. Ceremonija otvaranja počeće velikim defileom od Tržnog centra Piramida u 11 časova.

Na festivalu učestvuje 40 ansambala sa preko 2.000 dece i omladine iz zemlje i sveta. Pored mnogobrojnih renomiranih folklornih kulturno-umetničkih društava predstaviće se i ansambli Indonezije, Malezije, Rusije, Grčke, Slovačke, BiH i Bugarske.

U desetominutnom izvođenju će prikazati svoje kulturno nasleđe tradicionalnom igrom, živahnom muzikom u autentičnoj, originalnoj i šarenoj nošnji. Pored kulturno-umetničkog programa biće organizovane i radionice starog zanata i tradicionalni sportovi, gde će deca moći da se upoznaju sa tradicijom na zabavan i kreativan način, a sve u cilju zbližavanja naroda i kulture.

Organizatori festivala su UC Talija u saradnji sa Udruženjem koreografa narodnih igara Srbije (UKNIS), Folklor festival asocijacija (FFA), i uz podršku Sekretarijata za kulturu, Turističke organizacije Beograda i opštine Novi Beograd.

Ja sam devetog maja bio na Savskom nasipu u Blok 44 i gledao sam ansamble koji su prikazivali svoje kulturno nasleđe tradicionalnom igrom, živahnom muzikom u autentičnoj, originalnoj i šarenoj nošnji. Fantastični su ~ Ja sam uživao!