Notice: Undefined offset: 1 in /home/customer/www/erecnik.com/public_html/plugins/system/k2/k2.php on line 702
Mali pingvin - Србија светски шампион!
Štampa
Pogodaka: 3657

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Србија је светски шампион! Ватерполо репрезентација Србије је освојила златну медаљу на FIBA Светском првенству у ватерполу који је одржавао у Казањ, Русија 2015! 

Никада није једна ватерполо репрезентација на Светском првенству тако доминантно играла као што је то учинила наша репрезентација. Србија је по пети пут постала првак света, спајајући ову титулу са трофејем Светске лиге. Екипа селектора Дејана Савића у саставу: Г. Пјетловић, Мандић, Гоцић, Ранђеловић, Ћук, Д. Пјетловић, Никић, Алексић, Јакшић, Филиповић, Прлаиновић, С. Митровић, Б. Митровић у потпуности је надиграла олимпијског шампиона показујући да се у Србији игра најбољи ватерполо на планети Земљи. 

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је српским ватерполистима освајање златне медаље речима: Ви сте наш понос, ви сте снага Србије, хвала вам за све у име наше земље и у име нашег народа. Алал вера, момци! 

Честитку је упутио и министар спорта и омладине Вања Удовичић: Свака част шампиони! Честитам сјајним играчима који су оставили срце у базену и показали како се бори за своју земљу, стручном штабу и Ватерполо савезу Србије на освојеном злату. Наш ватерполо је поново захваљујући вама на светском трону где му је и место! Не могу да не будем личан, за мене је ово једна од најтежих, али и најлепших вечери од када сам постао министар. Вратили сте нас на кров света и поновили Рим 2009. године. Знам да вечерас, као ни ја тада, нисте свесни колико је то велико за нашу земљу и колико сте целу нацију учинили вечерас поносном! Хвала вам на томе. Верујем да сте баш ви златна генерација нашег ватерпола која ће нам донети и олимпијско злато.

Данас поново имамо разлога да будемо срећни! Данас поново имамо разлога да будемо поносни! Наши момци, наши српски делфини, су просто фантастични! Одушевљен сам вашом игром! Наши су ме делфини учинили поносним. Поносним што сам Србин!