Srpska Zastava

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Дана 28.10.2016. године у Основној школи Бранко Радичевић, у току преподневне смене, наставница географије је утврдила да је непознато лице унело оцене обичном оловком у дневник разредне старешине Виолете Јовановић. За овај чин је оптужена дежурна ученица која је тог дана са још једним учеником била дежурна, и која ни у једном тренутку није била сама са дневником, а са којом су Виолета Јовановић и директорка школе Смиљана Павловић, без присуства одговорног родитеља, обавиле разговор у директоркиној канцеларији терајући је да призна да је она уписивала оцене и терајући је да пише оцене по папирићу, да би је пре завршетка наставе избациле из школе речима: А сада иди из школе!

Шта се заиста десило? Ученик Матија Станојевић који је тог дана од стране разредне Виолете Јовановић био надлежан да носи дневник одељења (давање дневника ученику спада у тешку повреду радне дисциплине и по правилнику се кажњава) је имао задатак да пренесе на другом спрату, док је моја ћерка била у приземљу испред зборнице, дневник из учионице за ликовно у учионицу за географију. На другом спрату се налази и кабинет енглеског језика наставнице Виолете Јовановић. Кабинети нису под надзором сигурносних камера. Не постоје материјални докази ни сведочења очевидаца, да је моја ћeрка док је седела у приземљу испред зборнице са још једним учеником, а дневник био на другом спрату, била у физичкој могућности да упише обишном оловком оцене у дневник. Мама ученице којој су уписане оцене је дошла код разредне Виолете Јовановић и тражила снимак камере и доказе ко је њеној ћерци уписао оцене у дневник на шта је добила одговор ТО ВАС НЕ ТРЕБА ДА БРИНЕ!

Поводом овога случаја ја сам приложио допис Градском Школском Инспектору који је изашао на лице места, али ми НИЈЕ достављен њихов извештај, на који имам законско право! Неколико дана пре него је испектор по најави дошао у школу, разредна Виолета Јовановић је избрисала оцене из дневника, а школа је послала пријаву ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД против одговорног родитеља. Ја још увек не могу да схватим КО ЈЕ ОСОБА КОЈА ИМА ТОЛИКУ МОЋ ДА УПИШЕ ОЦЕНЕ ОБИЧНОМ ОЛОВКОМ У ДНЕВНИК?